Saturday, 9 August 2014

Period Pain

 [Period Pain ]

Mmg tak boleh lupa. Dari remaja saya alami period pain yg amat sgt. Saya akan cuti sakit masa sekolah, kuliah dan kerja. Saya akan demam dan muntah-muntah sepanjang hari. Dgn sakit dari pinggang hingga kaki. Check up dgn doktor, diberi pain killer utk tahan sakit dan evening primrose. Masih tak mampu dikurangkan. Maka bertahanlah saya sehingga berkahwin.

Masih ada lagi dan saya bertemu penawar. Cuka kurma. Alhamdulillah demam, muntah-muntah sepanjang hari dah tiada. :)

Saya terus konsisten. Kemudian hamil kedua saya break. Cuka kurma saya dah tak minum direct. Saya masukkan sedikit dalam masakan. Hamil 7 bulan dah mula dgn Set Mighty 3 Gems Shaklee. ESP, Mealshake dan Performance Drink.

2-3 bulan lps berpantang, period pain dtg semula tapi tak seteruk dulu. Cuma sakit belakang sikit aje. Tak perlu cuti sakit. Kerja dan urusan harian masih diteruskan.

Study produk Shaklee ada satu yg boleh bantu kurangkan period pain. Dalam bentuk kapsul. Saya pun cuba. Alhamdulillah sejak tu period pain langsung tak ada. Sampai hari ni.



GLA COMPLEX  ada asid gamma linolenik yg membantu melegakan kesakitan semasa haid.

Mmg sangat membantu saya.

Note : Juga boleh dijadikan ikhtiar untuk membantu wanita yg ingin mencuba set kesuburan.

****************************************************
RM0.00 Shaklee:
Aug'14 Buy 6 Free 1 Promotion
GLA Complex (00P166)
Place your order now!
TQ
****************************************************

[ Rabun dan Carotomax ]

Assalamualaikum!

Salam 11 Syawal 1435H :)

[ Rabun dan Carotomax ]





Menghampiri 4 bulan saya tak mencoret di sini. Rindu sudah :)

Saya rabun jauh. Baru2 ni dlm beberapa bulan sudah, cermin mata yg kiranya baru berganti tahun lepas, selamat di tangan baby boy Hakimi. Sampai terkulai tangkainya. Pasrah ibu.

Teringat pernah beli stok contact lens awal tahun hari tu kalau tak silap. Promo beli 5 pack dpt harga diskaun, tapi tersimpan lama. Cek2 tgk haa...molek lg. Expired 2015. Boleh la sementara nak baiki cermin mata tu. Skrg lens jadi teman rapat semula.

Sejak pakai lens semula, saya jadi aware ttg kesihatan mata. Maklum la kanta tu melekap kat mata. Kalau tak jaga betul2, takut juga. Saya pun mula consume CAROTOMAX.  Dah lebih 2 bulan amalkan. Sebiji sehari.

Apa yg saya perasan skrg, bila tanggal lens, malam2 tgk tv saya dah boleh baca skit2 sarikata. Wp kenyit2 sikit. Serius. Sblm ni mmg x nampak langsung. Dan saya pernah tanggal lens kat sekolah sbb mata jadi kering dan balik memandu waktu hmpir senja (waktu kritikal peralihan antara siang dan malam kan)  dlm keadaan mata yg kerabunan ( JGN TIRU AKSI INI), saya masih boleh alert dgn kenderaan terutama motorsikal yg dtg dr blkg.

Masa itu saya sedar yg mata saya dah ada perubahan positif.
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.

Saya jadi lebih yakin sekarang utk terus konsisten dgn Carotomax. Mungkin untuk hilangkan rabun terus agak mustahil. Tapi kita berikhtiar. Pada saya bagus kalau kita cadangkan utk mereka yg ada masalah kesihatan mata. Contohnya pesakit diabetes yg ada masalah mata spt tidak tahan silau.


CarotoMax®

Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik

CAROTOMAX® merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX® menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

• Memelihara kesihatan yang baik. *
• Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan
pertumbuhan tisu. *
• Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput
lendir. *

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


 

Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014 :NOR HIDAYAH BAHARUDIN