Wednesday, 17 December 2014

#shakleeeffects - Saya, Dulu dan Kini :)

These are #shakleeeffects.


2011 -  Berat badan saya tak dpt bawah 60kg. Biasa 63kg ke atas. Kulit wajah kusam walaupun saya guna pelbagai produk. Silap juga sbb asyik bertukar.

2014 - Setelah konsisten 2 tahun dgn Shaklee. Berat saya konsisten dan paling berat saya pergi ke 58kg. Kulit wajah turut alami perbezaan. Saya suka dan InshaaAllah saya takkan pernah berhenti dgn Shaklee.

Plg bahagia bila kebaikan dpt dikongsi dgn kaum keluarga, suami, anak2 dan mak abah terutamanya serta kwn2.

I ♥ Shaklee.

Eda.
Nor Hidayah Binti Baharudin.
0.1.9.7.3.1.2.7.0.4 ♥

Ketahui Banyak Manfaat dari OmegaGuard Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Kebimbangan terhadap penyakit gout? Nak mengurangkan inflammation pd sendi dan mengelak bengkak jadi lebih serius?

Berhajat utk ramping tapi fobia dgn ubat kurus segera? Omega-3 membantu meningkatkan hormon Leptin dlm tubuh.  Hormon ini adalah utk membantu mengawal selera makan.

Inginkan sesuatu utk bantu insan tersayang, ibu bapa dlm mengawal paras kolesterol, mengekalkan tekanan darah di paras normal dan memelihara kesihatan jantung?

Dan mahukan yg terbaik utk tumbesaran dan perkembangan minda anak2 supaya mereka stiasa fokus?

OMEGAGUARD dari Shaklee ada untuk anda. Dihasilkan dari minyak ikan laut perairan sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di negara Jepun.

Halal? SEMESTINYA..Shaklee sentiasa memantau setiap proses pembuatan supaya sentiasa mematuhi standard yg ditetapkan dan tidak meragukan pengguna di seluruh dunia.

Saya sedia untuk konsultasi lebih lanjut ya! Contact me SID EDA 0197312704 ;)

Kenapa perut kita buncit??

Assalamualaikum wbt!

OHHHHHH PERUTKU BUNCITNYAA....

Hm...Inilah gambaran sebenar yg berada dalam perut yg buncit. Dipenuhi dengan lemak2 yg terkumpul dan memendap di bahagian abdomen perut kita.

Kenali faktor-faktor yg menyebabkan keadaan ini berlaku supaya kita mampu berbuat sesuatu sebelum keadaan menjadi tidak selesa, menyukarkan pergerakan dan kita jadi keletihan.

1. Kekerapan mengambil makanan yg tak seimbang.

Karbohidrat dgn indeks glisemik tinggi spt nasi, roti putih, mee dan biskut. Serta gula dan minuman manis boleh meningkatkan paras insulin dlm darah sekaligus menyebabkan lemak terkumpul.

2. Tidur selepas makan.
Proses penghadaman akan terganggu. Jarakkan sekurang2nya 2 jam selepas makan utk tidur.

3. Merokok / menggunakan tembakau.

Sikap suka merokok slps makan - perut berisiko kembung dan membantutkan proses penghadaman yg sepatutnya berfungsi dgn baik.

4. Pengambilan alkohol

Menganggu enzim dan fungsi sistem metabolisme dlm hati terjejas. Hati terpaksa bekerja keras utk menyingkir alkohol dan proses menyaring gula akan tertangguh.

5. Stress tak terkawal

Hormon kortisol meningkat manakala kadar hormon testosterone, thyroid dan tumbesaran menurun. Kekurangan hormon2 ini menyebabkan lemak terkumpul dlm abdomen.

6. Tidak aktif secara fizikal.

Spt bersenam. Otot menjadi lemah dan aktiviti membakar kalori yg memerlukan metabolisme tinggi tidak mampu berlaku jika otot kita lemah.

7. Perubahan hormon akibat penuaan.

Bagi wanita berlaku ketika menopaus. Kesan kekurangan estrogen. Manakala lelaki andropous. Kesan kekurangan testosteron. Menurut kajian saintifik,  kesan kekurangan keduanya menyebabkan lemak terkumpul di dalam abdomen. Maka wujud keadaan, adakala warga emas semakin tua tubuh semakin kecil tetapi perut ketara membuncit.

Diharap sedikit sebanyak info ini membantu.

Promo Disember : Promo Secantik Bulan. WOW!!

Assalamualaikum!

Promo bulan ini memang terbaik. Untuk yang berazam untuk dapatkan wajah mulus lengkap dengan tubuh yang sihat, sayangnya kalau tak grab promosi bulan ini tau!

Jom cek apa promosi yang hangat dikato itu?

Promo Disember : Promo Secantik Bulan. WOW!!




Pakej Vitamin Cantik SR Vita C + Vita E Complex + Collagen Powder

1. SR VITA C PLUS BELI 6 PERCUMA 1

2. SR VITA C TWIN PACK DGN 5% DISKAUN

3. VITA E COMPLEX BELI 6 PERCUMA 1

4. VITA E COMPLEX TWIN PACK DGN 5% DISKAUN

5. COLLAGEN POWDER BELI 3 PERCUMA 1 (sehingga 31 DISEMBER SAHAJA)

Jom kwn2, bukan nak untung kulit cantik sorang 2, mmg nak sangat share kebaikannya dengan semua. Jom2, pakat amik set cantik!

[ Wajah Bebas Cela dan Parut Jerawat dgn VITA E COMPLEX ]

Assalamualaikum!

Pasti ramai yg sedia maklum berkenaan Vitamin E. Ia selalu diketahui ramai bahawa ia amat rapat dgn kecantikan. Konsisten dgn pengambilan vitamin E mampu memudarkan parut jerawat malah mencerah kulit juga!

Tapi sbnrnya ada baaaaaanyak manfaat vitamin E kpd kesihatan jika diambil dgn kuantiti pengambilan yg betul dan sesuai dgn condition kesihatan seseorang individu.

Istimewanya Vita E Complex Shaklee :
***********************************************
Vitamin e shaklee istimewa sbb dilengkapi dgn SELENIUM. Apa peranan selenium. Kenapa perlu ada sekali dlm pgambilan vitamin e??

Selenium bertujuan membantu penyerapan vitamin E ke dlm tubuh, memelihara membran sel dan tisu, dan sebagai  penyahtoksik semulajadi logam berat (raksa, kadmium), mengukuhkan anti oksidan dan melindungi retina.

Kelebihan Vitamin E Shaklee :
● membantu melawan penuaan pramatang kulit.
● mengurangkan risiko sakit jantung.
● menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan.
● anti-oksidan - menghalang kerosakan sel dari radikal bebas.

Radikal bebas boleh menyebabkan pelbagai kesan negatif kpd tubuh. Contoh paling dekat, jerawat. Sbb itu kita disarankan ambil vitamin E. Untuk wajah yg bersih dan bebas cela amat digalakkan utk mengambil vitamin E bersama Vitamin A dan C untuk kesan yg lebih efektif.

Semoga info ini memberi manfaat ;)

Berminat untuk mengambil suplemen?

Promo SET SECANTIK BULAN utk DISEMBER 2014! SAYANG KALAU TAK GRAB!

VITA E COMPLEX
SR VITA C
COLLAGEN POWDER

Eda Nor Hidayah
SID 889334
0.1.9.7.3.1.2.7.0.4 ♥

Thursday, 11 September 2014

Bila Dah Jatuh Cinta Dengan SHAKLEE...


Kalo nak kekal bertenaga sampai berbuka, saya pilih set Mighty Gems. >> ESP, Mealshake, Performance Drink.

Kalo nak stabilkan berat badan, saya pilih Cinch Shake Chocolate bancuh sekali dgn Mighty Gems waktu sahur. Nak lawas, amik Lecithin,  Omegaguard,  Alfalfa.

Kalo nak bantu kawal dehidrasi tambah2 cuaca panas gini, saya bancuh Performance Drink yg perisa oren ni, standby dalam peti ais. Minum sejuk2 waktu berbuka nanti. Fuhh...nyaman.

Gatal kulit, gigitan nyamuk, ruam lampin anak2, ekzema atau sbg losyen, saya standby Herbal Blend.

Vitamins yg lain, utk kesihatan dalaman, kulit dan mata saya. Vitamin C, BComplex,  Garlic Complex, Carotomax,  Vita E.

Skincare saya pakai Eunfuselle Normal-Oily, dan hair care ProSante Shampoo & Conditioner yg basically tahan kira2 6 bulan.

Kebersihan rumah & pakaian - set GetClean. Betul la kata mmg pakaian putih jadi lebih putih, yg kaler2 jadi lebih ceria kaler nya.

Gitulah alkisahnya, kalau dah jadi keluarga Shaklee. :)

EDA
Nor Hidayah Binti Baharudin
0197312704 ♥

Saturday, 9 August 2014

Period Pain

 [Period Pain ]

Mmg tak boleh lupa. Dari remaja saya alami period pain yg amat sgt. Saya akan cuti sakit masa sekolah, kuliah dan kerja. Saya akan demam dan muntah-muntah sepanjang hari. Dgn sakit dari pinggang hingga kaki. Check up dgn doktor, diberi pain killer utk tahan sakit dan evening primrose. Masih tak mampu dikurangkan. Maka bertahanlah saya sehingga berkahwin.

Masih ada lagi dan saya bertemu penawar. Cuka kurma. Alhamdulillah demam, muntah-muntah sepanjang hari dah tiada. :)

Saya terus konsisten. Kemudian hamil kedua saya break. Cuka kurma saya dah tak minum direct. Saya masukkan sedikit dalam masakan. Hamil 7 bulan dah mula dgn Set Mighty 3 Gems Shaklee. ESP, Mealshake dan Performance Drink.

2-3 bulan lps berpantang, period pain dtg semula tapi tak seteruk dulu. Cuma sakit belakang sikit aje. Tak perlu cuti sakit. Kerja dan urusan harian masih diteruskan.

Study produk Shaklee ada satu yg boleh bantu kurangkan period pain. Dalam bentuk kapsul. Saya pun cuba. Alhamdulillah sejak tu period pain langsung tak ada. Sampai hari ni.



GLA COMPLEX  ada asid gamma linolenik yg membantu melegakan kesakitan semasa haid.

Mmg sangat membantu saya.

Note : Juga boleh dijadikan ikhtiar untuk membantu wanita yg ingin mencuba set kesuburan.

****************************************************
RM0.00 Shaklee:
Aug'14 Buy 6 Free 1 Promotion
GLA Complex (00P166)
Place your order now!
TQ
****************************************************

[ Rabun dan Carotomax ]

Assalamualaikum!

Salam 11 Syawal 1435H :)

[ Rabun dan Carotomax ]





Menghampiri 4 bulan saya tak mencoret di sini. Rindu sudah :)

Saya rabun jauh. Baru2 ni dlm beberapa bulan sudah, cermin mata yg kiranya baru berganti tahun lepas, selamat di tangan baby boy Hakimi. Sampai terkulai tangkainya. Pasrah ibu.

Teringat pernah beli stok contact lens awal tahun hari tu kalau tak silap. Promo beli 5 pack dpt harga diskaun, tapi tersimpan lama. Cek2 tgk haa...molek lg. Expired 2015. Boleh la sementara nak baiki cermin mata tu. Skrg lens jadi teman rapat semula.

Sejak pakai lens semula, saya jadi aware ttg kesihatan mata. Maklum la kanta tu melekap kat mata. Kalau tak jaga betul2, takut juga. Saya pun mula consume CAROTOMAX.  Dah lebih 2 bulan amalkan. Sebiji sehari.

Apa yg saya perasan skrg, bila tanggal lens, malam2 tgk tv saya dah boleh baca skit2 sarikata. Wp kenyit2 sikit. Serius. Sblm ni mmg x nampak langsung. Dan saya pernah tanggal lens kat sekolah sbb mata jadi kering dan balik memandu waktu hmpir senja (waktu kritikal peralihan antara siang dan malam kan)  dlm keadaan mata yg kerabunan ( JGN TIRU AKSI INI), saya masih boleh alert dgn kenderaan terutama motorsikal yg dtg dr blkg.

Masa itu saya sedar yg mata saya dah ada perubahan positif.
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.

Saya jadi lebih yakin sekarang utk terus konsisten dgn Carotomax. Mungkin untuk hilangkan rabun terus agak mustahil. Tapi kita berikhtiar. Pada saya bagus kalau kita cadangkan utk mereka yg ada masalah kesihatan mata. Contohnya pesakit diabetes yg ada masalah mata spt tidak tahan silau.


CarotoMax®

Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik

CAROTOMAX® merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX® menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

• Memelihara kesihatan yang baik. *
• Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan
pertumbuhan tisu. *
• Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput
lendir. *

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


 

Saturday, 19 April 2014

Cadangan Set Untuk Resdung Shaklee

Assalamualaikum wbt. Good morning!

Kwn2. Ada tak di kalangan kita yg alami keadaan :-
●gatal-gatal,
●hidung berhingus atau tersumbat
●sakit kepala terutama di dahi dan pipi,
●kelumumur yang berterusan walaupun dah gunakan pelbagai syampu dan ubat.

Itu adalah petanda resdung atau sinusitis. Menurut kajian, 25% penduduk di Malaysia alami masalah resdung yg serius. Itu yg serius. Yg biasa2 pun ramai juga kan termasuk saya.

Resdung yg serius ini boleh bawa kpd keadaan yg lbh memudaratkan lagi jika tidak dirawat. Sekiranya jangkitan bergerak ke kawasan mata dan merah, maka mata boleh menjadi buta.

Utk membantu mengurangkan simptom resdung, cadangan set yg boleh diamalkan dari Shaklee adalah:

SR VITA C PLUS
GARLIC COMPLEX
ALFALFA

SR VITA C PLUS bertindak sbg antioksidan dan membantu dari segi imunisasi.

GARLIC COMPLEX yg mengandungi khasiat bawang putih sbg antibiotik semulajadi yg selamat dan juga anti-fungus.

ALFALFA yg mengandungi sumber klorofil terbaik bertindak mengurangkan radang spt yg dinyatakan melalui detoks di bahagian hati, darah dan usus serta mengeluarkan toksin dari badan.

Suplemen adalah salah satu cara kita berikhtiar utk kesihatan yg baik. Kalau boleh kita tak mahu keadaan jadi terus melarat. Segala2nya dgn izin Allah. Biiznillah..





Wednesday, 26 March 2014

PROMO ESP BAKAL BERAKHIR 6 HARI LAGI!

Assalammualaikum wbt,

Tinggal 6 hari lg promo ESP untuk bulan ni. Syg nyeeee nak ke detik2 berakhirnya promo. Kebanyakan kita semua dah tau betapa bestnya ESP ni dan kenapa ESP jd produk yg PALING HANGAT sekali permintaannya.

Isk2. Jom sape2 nak order ESP buat stok sampai puasa n raya, jgn tertinggal kereta api. Expired date pun lama lagi tau. DESEMBER 2015 nanti tu ha..Cepat2!Rugis nanti.

Beli 6 Percuma 1 dpt byk kelebihan.

-keahlian percuma
-bonus dr pembelian promo ESP.
-eksklusif coaching dr special group.
-berpeluang jana income 2, 3, 4, 5 angka. anda pilih. ;)



Hubungi saya di Talian Mesra :
Facebook : Eda Alif Nor Hidayah
SID 889334
019-7312704
Instagram : @lamansihatmuslimah 



Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014 :NOR HIDAYAH BAHARUDIN